رنگ شناسی و توجه به قانون هارمونی رنگها
چرخه رنگها، یکی از روشهای محبوبی است که بسیاری از طراحان مد و هنرمندان از آن جهت ست کردن رنگها استفاده میکنند، چرخه رنگها در واقع یک نمودار دایرهای شکل میباشد که نشان دهنده رابطه بین رنگهای گوناگون است. با استفاده از نمودار دایرهای رنگها میتوان فهمید که کدام رنگها مشابه و کدام رنگها مکمل هم هستند. به طور کلی رنگها در چرخه رنگها به سه گروه اصلی زیر تقسیم میشوند:
- رنگهای اصلی: رنگهای قرمز، آبی و زرد به عنوان رنگهای اصلی شناخته میشود که از طریق ترکیب و مخلوط کردن این رنگها میتوان رنگهای ترکیبی و ثانویه را به دست آورد.
- رنگهای ثانویه: این گروه از رنگها از ترکیب رنگهای اصلی درست میشوند. برای مثال ترکیب قرمز و زرد رنگ نارنجی را و ترکیب آبی و زرد رنگ سبز را میسازد.
- رنگهای مرتبه سوم: با ترکیب و مخلوط کردن مقدار خاصی از رنگهای اصلی و ثانویه، این گروه از رنگها که شامل کهربایی، سرخابی و فیروزهای میشود پدید میآیند.
یکی از مهمترین نکات ست کردن لباس مردانه و زنانه در نظر گرفتن رنگهای مکمل و توجه به قانون هارمونی رنگها است. با کمک قانون هارمونی رنگها میتوان از سه تکنیک در ست کردن لباسها استفاده کرد که شامل موارد زیر میشود:
به کار بردن رنگهای متضاد در ست کردن لباس
رنگهایی که در دایره رنگی رو به روی یکدیگر هستند به عنوان رنگهای متضاد شناخته میشود. برای مثال دو رنگ قرمز و سبز متضاد هم هستند. شاید تصور کنید که این رنگها به هیچ وجه به هم نمیآیند ولی باید بگوییم که این تصور اشتباه است. اگر لباسهایتان را به صورت صحیح با رنگهای متضاد ست کنید قطعا از نتیجه آن احساس رضایت خواهید کرد. معمولا اکثر لباسهای تابستانی و بهاری با رنگهای متضاد طراحی و تولید میشوند.
به کار بردن رنگهای متوالی در ست کردن لباس
رنگهایی که در چرخه رنگها در کنار هم قرار میگیرند به عنوان رنگهای متوالی و مشابه شناخته میشوند مثل زرد و سبز. به کمک این تکنیک تنها کافی است از دو یا سه یا رنگ متوالی چون شتری، آجری و نارنجی در پوشش خود استفاده کنید. افرادی که در ست کردن رنگ لباس خود از این تکنیک استفاده میکنند ظاهری با وقار و شیک دارند.
به کار بردن رنگهای سه گانه در ست کردن لباس
رنگهایی که در دایره رنگی فاصله یکسانی با یکدیگر دارند به عنوان رنگهای سه گانه شناخته میشوند. این رنگها در کنار هم جلوهای زیبا و عالی ایجاد میکنند. با استفاده از تکنیکهایی که در قانون هارمونی رنگها بیان کردیم میتوان جدولهای گوناگونی از رنگهایی که به خوبی با هم جفت و ست میشوند ایجاد کرد. از طریق جدول ست رنگ لباسها شما میتوانید در کمترین زمان لباسهای خود را به بهترین نحو و زیباترین حالت ممکن ست کنید. جدول زیر یکی از معروفترین جدولهایی است که برای ست کردن رنگها استفاده میشود.
ترکیب نکردن برخی از رنگها
یکی دیگر از نکات مهم ست کردن لباس این است که توجه داشته باشید استفاده از برخی از رنگها در کنار یگدیگر منظره جالبی ایجاد نمیکنند. برای مثال رنگ مشکی با بیشتر رنگها به خوبی ست میشود ولی ست کردن این رنگ با رنگ سرمهای و یا قهوهای کاری درست نیست. همچنین ترکیب رنگ سفید و کرم یا خاکستری و قهوهای نیز هارمونی رنگی خوب و بالایی نداشته و نتیجه خوبی را به دنبال ندارند.
ست کردن لباسهای طرحدار با لباسهای ساده
لباس با طرح و نقشی خاص مورد پسند بسیاری از افراد هستند ولی یکی از چالشها در ست کردن، این نوع لباسها میباشند. شما میتوانید لباسهای طرح دار خود را با لباسهای ساده و یا لباسهایی با رنگ خنثی ست کنید. برای مثال آقایان با ست کردن یک تیشرت ساحلی با شلوار جین ساده میتوانند خوش پوش باشند.
استفاده از رنگهای خنثی
رنگهای خنثی از جمله رنگهایی هستند که به خوبی با اکثر رنگها هماهنگ میشوند و دیگر رنگها در کنار آنها جلوه بهتری دارند بنابراین بهتر است که در استایل خود حتما از رنگها خنثی و طبیعی نیز استفاده کنید. رنگهای خنثی شامل رنگهای سفید، سیاه، بژ، خاکستری، سرمهای و سبز زیتونی میشود. اگر براساس رنگ پوست، سن، نوع اندام و سلیقه خود به درستی از رنگهای خنثی در پوشش خود استفاده کنید ظاهری شیک و جذاب خواهید داشت. هر زمان که در ست کردن رنگ لباسها دچار گیجی و مشکل شدید با استفاده از رنگهای خنثی و طبیعی خیالتان را از بابت هماهنگ شدن رنگها راحت کنید.