تفاوت-ویسکوز-و-پلی-استر

تفاوت پارچه ویسکوز و پلی استر

اشتراک

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دلیل عدم آگاهی و شناخت انواع پارچه، به طور اشتباه پارچه پلی استر را به جای پارچه ویسکوز و یا برعکس خریده باشید. الیاف پلی استر و ویسکوز در دسته الیاف مصنوعی قرار می‌گیرند که هر دو دارای درخشندگی خوبی هستند و از پارچه‌های به اصطلاح بشور و بپوش به شمار می‌آیند و به همین دلیل است که استفاده از پارچه‌هایی از این نوع الیاف در صنعت نساجی و پوشاک طرفدارن بسیاری دارد. ولی با وجود این تشاهبات، پارچه ویسکوز و پلی استر تفاوت‌های زیادی نیز با یکدیگر دارند. اگر دوست دارید که تفاوت این دو نوع پارچه را بدانید پس تا آخر این مقاله از ژوبیس همراه ما باشید تا با تفاوت ویسکوز و پلی استر و همچنین خصوصیات آن‌ها آشنا شوید.
فهرست آنچه می‌خوانید:

روند تولید پارچه پلی استر و پارچه ویسکوز

روند-تولید-پارچه-پلی-استر-و-پارچه-ویسکوز

یکی از اصلی‌ترین تفاوت ویسکوز و پلی استر در روند تولید و مواد اولیه است. پارچه‌ پلی استر از مشتقات نفتی چون پلیمریزاسیون اتیلن گلیکول و همچنین اسید ترفتالیک خالص تولید می‌شود و به همین دلیل در دسته پارچه‌های مصنوعی قرار می‌گیرد. پارچه‌های ویسکوز از خمیر خرده چوب درختانی چون راش، بامبو، کاج، صنوبر و … و گیاهانی چون سویا و نیشکر تولید می‌شود و در گروه پارچه‌های نیمه مصنوعی قرار می‌گیرد.

پارچه ویسکوز به پارچه ریون نیز معروف است که به عنوان یکی از بهترین و بی نظیرترین انواع پارچه‌ها به شمار می‌آید که در دنیا طرفداران زیادی دارد و در طراحی و دوخت انواع لباس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارچه‌ پلی استر چند دهه قبل‌تر از پارچه ویسکوز تولید شده‌ است و در زمان تولید پلی استر، مردم بسیاری این باور را داشتند که لباس‌هایی که از این پارچه‌ دوخته می‌شوند را می‌توان تا 68 روز بدون اینکه نیازی به اتو کشیدن داشته باشند مورد استفاده قرار داد. امروزه نیز افراد زیادی پارچه‌های پلی استر را با اسم پارچه‌های پلاستیکی می‌شناسند. در ادامه خصوصیات هر یک از این دو پارچه را بیان کرده‌ایم که بی‌شک با دانستن آن‌ها بهتر با تفاوت ویسکوز و پلی استر را خواهید فهمید.

همچنین بخوانید: پارچه ویسکوز چیست؟

خصوصیات پارچه پلی استر

خصوصیات-پارچه-پلی-استر

1- مناسب و پایین بودن قیمت پارچه‌های پلی استر یکی از ویژگی‌های مثبت آن به شمار می‌آید.

2- پارچه‌ پلی استر به دلیل اینکه ریشه گیاهی ندارد در طبیعت بسیار دیرتر تجزیه می‌شود و می‌توان نتیجه گرفت که دیرتر نیز خراب می‌شود.

3- پارچه پلی استر در مقایسه با بسیاری از پارچه‌ها چون پارچه‌های نخی دیرتر چروک می‌شود و به همین دلیل در اکثر موارد نیازی به اتوکشی ندارد.

4- پارچه پلی استر از پارچه‌های با دوام به شمار می‌آید که الیاف آن بسیار محکم و با دوام است به همین دلیل به مراقبت خاصی نیاز نداشته و می‌توانید این نوع پارچه را به راحتی در ماشین لباسشویی شستشو دهید. دوام بالای پارچه پلی استر در کنار اینکه به راحتی چروک یا پاره نمی‌شود سبب شده است تا در بین مردم به محبوبیت بالایی برسد.

5- همان طور که گفتیم الیاف پلی استر مقاومت خوبی در برابر آب دارند و این ویژگی ضد آب بودن آن سبب شده تا برای استفاده ‌در دوخت لباس‌هایی که در فضای باز پوشیده می‌شوند مناسب باشد. در واقع پلی استر مناسب با شرایط آب و هوایی مختلف است و در پوشاکی چون ست کاپشن شلوار، هودی، کیف، کوله پشتی و انواع لباس‌مردانه و یا زنانه  بیرونی از آن استفاده ‌می‌شود.

6- پارچه‌های پلی استر در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند و آب را به خود جذب نمی‌کنند و همین ویژگی سبب شده است تا این پارچه‌ها برای استفاده در فضاهای باز مناسب باشند و در دوخت انواع چادر‌ها که از ورود باران به داخل جلوگیری می‌کنند مورد استفاده قرار بگیرند. از طرفی پلی استر به دلیل اینکه مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارد جزو پارچه‌هایی است که از خود هوا را عبور نمی‌دهد یا به اصطلاح به آن پارچه‌ با تنفس کم گفته می‌شود. زمانی که شما لباسی از جنس پارچه پلی استر را به تن کنید و دچار عرق شوید این پارچه عرق شما را به خود جذب نمی‌کند و باعث می‌شود تا لباس به بدن شما بچسبد و احساس گرما کنید.

از معایب مهم پارچه‌های پلی استر می‌توان به این موارد اشاره داشت: الکتریسیته ساکن،‌ اشتعال پذیری بالا، ایجاد مشکلات محیط زیستی به دلیل این که از مشتقات نفتی تولید شده است و به راحتی در طبیعت قابل تجزیه نیست.

خصوصیات پارچه ویسکوز

خصوصیات-پارچه-ویسکوز

1- جذب رطوبت بالا یکی از ویژگی‌های الیاف ویسکوز است یعنی آب را به راحتی جذب می‌کند. با جذب رطوبت، استحکام و دوام پارچه‌های ویسکوز کاهش پیدا می‌کند یعنی زمانی که این پارچه‌ها خیس می‌شوند الیا‌ف‌شان ضعیف‌تر شده و در نتیجه عمرشان کوتاه‌تر می‌شود.

2- پارچه‌های ویسکوز به دلیل اینکه خاصیت کشسانی و ارتجاعی کمی دارند به راحتی چروک می‌شوند و لباس‌هایی که از جنس ویسکوز هستند مدام نیاز به اتوکشی پیدا می‌کنند.

3- پارچه ویسکوز تنفس خوبی دارد و هوا را به خوبی از خود عبور می‌دهد به همین دلیل جز پارچه‌های خنک محسوب می‌شود و انتخاب خوبی برای فصول گرم سال است.

4- الیاف ویسکوز رنگ پذیری خوبی دارند و اکثر رنگ‌ها را به خود می‌گیرد.

5- پارچه ویسکور لطیف و نرم است و همین ویژگی سبب شده تا گزینه مناسبی برای دوخت لباس‌های خانگی باشد تا فرد با پوشیدن آن‌ها احساس راحتی کند.

6- پارچه ریون یکی از انواع پارچه است که از الیاف ویسکوز تهیه می‌شود و پوشاک بسیار شیک و متفاوتی از پارچه ریون تولید می‌شود که از نظر تنوع رنگ و زیبایی در سطح فوق ‌العاده‌ای قرار دارند.

اشتراک

دیدگاهی در مورد “تفاوت پارچه ویسکوز و پلی استر

  1. Ali گفت:

    همش تعریف شد که، ماها وقتی لباس می‌خریم چرا میگن پلی استره و خوب نیس و نخی خوبه و …؟ ماکه پلی استر رو بد میشناختیم

    1. ژوبیس گفت:

      سلام عرض شد جناب وقت بخیر
      هر کدام از پارچه‌ها در کنار مزایایی که دارند معایبی نیز دارند که در مقایسه با نوع‌های پارچه و کاربردی که از پاچه لازم دارید می توانید نوع پارچه مدنظر خود را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من